ATP on miesten tenniksen ammattilaissarjaATP 2017 turnaukset

Tammikuussa alkava historiansa 48. ATP 2017 World Tour koostuu kokonaisuudessaan 67 erillisestä miesten ammattilais-turnauksesta. Näistä turnauksista tärkeimmät ovat Grand Slamit, joista saa ammattilaistenniksen ranking-pisteitä eniten, näkyvyyttä ja voittorahoja unohtamatta. Voit lyödä vetoa useimmista vuoden tennisotteluista nettikasinoilla, jotka tarjoavat vedonlyöntipalvelun.

Grand Slameista seuraavaksi seuratuimpia turnauksia ovat niin sanotut Masters-sarja. Masters-sarjassa on yhdeksän turnausta, eikä kukaan ole ikinä miesten (ei-joukkue-) peleissä voittanut kaikki niistä. Novak Djokovic on lähimpänä sillä hän on voittanut niistä 8/9. Hänellä on yhteensä 26 voittoa tässä sarjassa.

Andy Murray, Rafael Nadal ja loukkaantumisen takia kautensa 2016 kesken jättänyt Roger Federer ovat yhden takana. Murraylla on Masters-sarjan voittoja 12, Nadalilla 16 ja Federillä 10. Kroatilainen Marin Čilić yllätti vuonna 2014 voittamalla US Openin, mikä hänen paras suorituksensa uransa aikana tähän mennessä.

ATP World Tour 500 seuraavaksi arvostetuin (pisteissä 500 voitosta) sarja turnauksia. Siinä on 11 turnausta ja huippupelaajien on osallistuttava vähintään neljään niistä. Lisäksi yhden osallistumisen on oltava US Openin jälkeen. Tämän turnaus-sarjan lisäksi koko ATP-turnauksiin kuuluu 250-sarja.

Vedonlyöntiä silmällä pitäen pienempien sarjojen voittajia voi olla vaikeampi arvata ja siten annetut kertoimet korkeampia. Koko kausi luonnollisesti huipentuu vuoden lopussa pelattavaa Lontoon finaaleihin, joissa pelaavat vastakkain ATP-pisteissä parasta pelaajaa. Piste-rankingistä on mahdollista myös lyödä vetoa.

WTA 2017 turnaukset

Naisten Wimbledonin voittaja on yksi vedonlyöntikohdeNaisten tenniksessä WTA-turnauksiin kuuluu 30 turnausta käsittävä WTA International-turnaussarja ja 21 turnausta käsittävä Premier-sarja sekä kauden lopettava WTA Finals. Naisten turnauspisteytys eroaa miesten vastaavasta hieman. 1000 pistettä voitosta saa ainoastaan 4 pääottelusta, toisin kuin miehillä yhdeksästä.

Naisten rankingin ykkösenä on kirjoitushetkellä Saksan Angelique Kerber, joka voitti saksalle olympiahopeaa Rion kesäolympialaisissa. Hän on voittanut 10 turnausta, joista tärkeimpinä 2016 voitetut Australian Open ja US Open. Monipuolinen Kerber on voittanut turnauksia kaikilla kenttätyypeillä.

Toisen perässä tulee tietenkin kaikkien tuntema Serena Williams. Williams voitti Kerberin Wimbdonilla. Williams putosi kuitenkin maailman kakkossijoitetuksi, kun Kerber toisena naisena maailmassa (sitten Justin Heninin) voitti toisen Grand Slam samana vuonna (US Openin). Kolmanneksi sijoitettu Agnieszka Radwanska ja neljänneksi sijoitettu Simona Halep pelaavat myös kovaa peliä. Ensi vuonna jääkin nähtäväksi nouseeko Dominika Cibulkova viidenneltä sijalta, vai hallitseeko kärkinelikko koko naisten tennismaailmaa.

Wimbledon 2017 kertoimet

Ensi vuoden naisten Wimbledonista tulee jälleen mielenkiintoinen. Sharapovan pelikiellon päättyminen tuo hänet varmasti kisoihin, vaikkei hän voittajasuosikki lienekään. Kerber hävisi vuoden 2016 finaalin, mutta voitti kaksi Grand Slamia ja nousi maailman rankingin kärkeen. Australian Openin voitto Williamsia vastaan löi kaikki ällikällä ja Kerber kyllä antaa varmasti vastusta Wimbledonissakin.

Miesten sinkuissa Djokovic on niin täydellinen ennakkosuosikki, että hänen voitolle ei kertoimet ole paljoakaan (1.1). Andy Murraylla uskotaan olevan kuitenkin mahdollisuudet (kerroin 2). Perästä tulevat Milos Raonic ja Roger Federer voivat toki yllättää ja silloin kerroin on jo luokkaa 10-16.

Tänä vuonna US Openin voittanut Stan Wawrinka (kerroin 20) on mielenkiintoista seurattaavaa myös. Hän nousi jälleen maailman kolmanneksi sijoitetuksi, joten mahdollisuudet riippuvat hyvin paljon siitä miten hänen kautensa ja kilpailijoiden kaudet lähtevät liikkeelle vuoden vaihtuessa.

Voit lyödä turnauksen naisten voittajasta vetoa jo nyt. Kertoimet naisten singles -voitolle ovat kuusinkertaiselle mestarille ja ennakkosuosikille Serena Williamsille 7/4 (1.75). Seuraavina kertoimet Garbine Muguruzalle luokkaa 17/2 (8.5), Angelique Kerberille ja Maria Sharapovalle 10. Tänä vuonna Muguruza putosi jo ensimmäisellä kierroksella, mutta ensi vuonna mahdollisuudet ovat jälleen.

Australian Open 2017

Melbournessa pelattava Australian open on yksi tärkeimmistä tennisturnauksista. Tämä jo 111 vuotta pelattu turnaus avaa vuoden Grand Slamit. Vuoden 2016 finaali meni yllättävästi naisissa, Kerberin voitettua ennakkosuosikki Williamsin 3 erässä. Ensi vuonnakin Williams on ennakkosuosikki, kertoimet vedonlyöntiin ovat tällä hetkellä Williamsille 2, Kerberille 5, Simona Halepille 10 ja Muguruzalle 12.

Miesten finaaliottelu päättyi Murrayn tappioon suoraan kolmessa erässä. Murray oli edellisenäkin vuonna finaalissa, mutta hävisi silloinkin. Djokovicilla on nyt jo 6 Australian Openin voittoa. Miten käy seuraavissa kisoissa? Vedonlyöntitoimistot antavat vedonlyöjälle kertoimia seuraavasti. Puolustavan mestarin voitolle (Djokovic) 11/8 eli 1.375, Murrayn voitolle 40/17 eli 2.35. Jos vuoden 2015 semifinaaleissa Djokovicille hävinnyt Stan Wawrinka nousisi voittoo saisi sille kertoimen 14.

Roland Garros 2017

Ranskan open pelataan savikentällä Touko-kesäkuussa pelattava Ranskan avoin eli Roland Garros on ennen Wilmbledonia pelattava kauden toinen Grand Slam -turnaus. Se on vuoden tärkein savikentällä pelattava turnaus.

Miehissä viime vuoden mestari Stan Wawrinka putosi puolivälierissä hävittyään Andy Murraylle, josta tuli vuosikymmeniin ensimmäinen englantilainen, joka pääsi turnauksessa finaaliin. Hän kuitenkin hävisi finaalin Novak Djokovicille, joka tällä voitollaan on nyt voittanut uransa aikana kaikki Grand Slamit ja piti mestaruutta yhtä aikaisesti kaikissa niistä. Kertoimet vedonlyöntiin vuoden 2017 voittajasta ovat vahvasti Djokovicin puolella (11/10), mutta Murray (4/1), Nadal (5/1) ja Wawrinka (7/1) pyrkinevät antamaan kaikkensa voittaakseen tänä tulevana vuonna.

Naisten puolella vuonna 2016 hallinnut mestari Serena Williams hävisi loppuottelun Garbiñe Muguruzalle, josta tuli vasta toinen espanjalaisnainen historiassa, joka on voittanut Ranskan avoimet. Puolivälierissä nähtiin myös ensimmäinen hollantilainen pelaaja Kiki Bertens sitten 70-luvun. Ensi vuoden kisoissa Williams on kuitenkin edelleen ennakkosuosikki. Kertoimet hänen voitolleen ovat 2/1 ja nyt hallitsevan Muguruzan voitolle 9/2.

Nousevat tennistähdet

Kenestä voisi tulla seuraava Djokovic tai Williams. Mitä tulee uusiin nouseviin tähtiin, olemme panneet merkille kuinka 21-vuotias australialainen Nick Kyrgios on noussut poikien sarjasta miehiin ja pääsi 2014 Wimbledonin neljännesvälieriin asti pudottaen sellaisia pelaajia kuin silloinen ykkösen Rafael Nadalin.

Naisissa Garbiñe Muguruza on pelannut finaalitasolla Williamsia vastaan ja tänä vuonna Williams hävisi Ranskan avoimet hänelle. Olemme varmoja, että näistä molemmista tullaan vielä kuulemaan. Nuoremmista 17-vuotias kanadalaislupaus Denis Shapovalov voitti nuorten Wimbledonin ja jos miehen itseluottamus ja puheet ovat sanojensa arvoisia, ei tämä jää tähän.

Veteraanit 2017

Tennisveteraaneista Roger Federer on pelannut ammatikseen jo 90-luvun lopulta. Hänen ansioitaan ovat muun muassa että hän on ollut ATP-sijoituksissa 10 parhaan joukossa jo 14 vuotta. Häntä pidetäänkin yhtenä maailman historian parhaimpina tennis-pelaajana.

Naisissa Serena Williams ja sisar Venus tunnetaan kaikkialla. Serena on pelannut ammattilaisena jo vuodesta -95 on edelleen lajin ehdoton kärkipelaaja. Urallaan yli 80 miljoonaa dollaria palkintorahoja voittanut nuorempi sisar jatkaa uraansa vahvasti.

Käytämme evästeitä cookies käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.
OK