Vedonlyönti – Ice hockey / Jääkiekko

Jääkiekko on yksi suosituimmista urheilulajeista etenkin Pohjois-Amerikassa ja pohjois- sekä itä-Euroopassa. Rahakkain ja suurin liiga on luonnollisesti 23 Amerikkalaisesta ja 7 Kanadalaisesta joukkueesta koostuva NHL. Kauden lopussa playoff -vaihe huipentuu ns. Stanley Cupiin. Stanley Cupin voittaneita suomalaisia ovat tunnetusti muun muassa Jari Kurri, Esa Tikkanen ja Reijo Ruotsalainen unohtamatta uudempia pelaajia kuten Olli Määttä, Antti Niemi ja Kimmo Timonen.

Meitä suomalaisia luonnollisesti kiinnostaa vielä enemmän Suomen maajoukkueen ja SM-liigan ja mikseipä myös Mestiksen joukkueiden pelit. Suomessa paikalle pääsee helpommin kuin Atlantin toiselle puolelle, minkä lisäksi matseja voi seurata tietenkin esimerkiksi suomalaiselle jääkiekkofanille tehdyltä Viasat Jääkiekko HD -kanavalta teräväpiirtolähetyksinä. Matsien seuraamista voi maustaa lyömällä niistä vetoa. Etenkin netin vedonlyöntisivustot tarjoavat erinomaiset kertoimet ja vedonlyöntikohteet pelattavaksi.

Vedonlyönti jääkiekosta on suosittua

Vedonlyönti jääkiekko-otteluista

Jääkiekko-otteluista voi lyödä vetoa usealla tavalla. Tavallisimmat vedot ovat, kuten jalkapallossakin, 1×2-pitkäveto sekä tulosveto. Pitkävedossa veikataan pelin lopputulosta (voittaja tai tasapeli), kun taas tulosvedossa veikataan varsinaista maalitulosta (esim. 2-0).

Vedonlyönti jääkiekko-otteluista onnistuu myös useimmiten lyöden vetoa ns. tuplamahdollisuuteen eli veto on kuin pitkäveto, jossa valitaan kaksi vaihtoehtoa yhtäaikaa, eli 1x, x2 tai 12. Toinen variaatio pitkävetoon on voittajaveto, jossa otetaan huomioon myös mahdollinen jatkoaika ja rangaistuslaukauskilpailu.

Vedonlyöntisivustot tarjoavat jääkiekko-otteluihin myös erilaisia juuri jääkiekkoon liittyviä vedonlyöntimahdollisuuksia. Käymme seuraavaksi läpi niistä muutamia.

Puck Line -tasoitus

Kuten jossain muissakin lajeissa, tarjotaan jääkiekkoon usein pitkävetoa tasoituksella, eli jääkiekko-terminologiassa ns. puck line -tasoitus. Tämä voi olla +0.5, +1.5, -0.5 tai -1.5 maalia. Tasoituksella vetoa lyödessä ei ole tasapeliä. Esimerkiksi kun Suomi pelaa Ruotsia vastaan ja lyöt vetoa Suomen puolesta +0.5 maalin puck line -tasoituksella, jos peli päättyy tasan, niin +0.5 tasoitus tekee siitä pelaajalle voitollisen. Itse vedossa siis ei ole tasapelioptiota. Jatkoaika tosin lasketaan mukaan. Tasoituksen ollessa 1.5 vaaditaan 2 maalin eroa.

Muut vedot jääkiekossa

Vedonlyöntitoimistot tarjoavat erilaisia vedonlyöntikohteita liittyen pelin maaleihin. Nämä erikoisemmat markkinat tarjoavat mahdollisuuden lyödä vetoa muun muassa seuraavista asioista:

Muita vetoja jääkiekkoon liittyen ovat esimerkiksi:

Vedot sarjan voittajasta

Luonnollisesti vetoa voi yksittäisten otteluiden lisäksi lyödä esimerkiksi koko turnauksen voittajasta tai esimerkiksi lohkovoittajista. Vedot sarjan voittajasta ovat mielenkiintoisia ja mitä lähemmäksi loppua saavutaan, sitä tarkemmin osataan arvioida kenellä mahdollisuudet voittoon on. Mitä kauempaa osaa arvata voittajan sitä suuremman kertoimen voi vedolle saada.

Käytämme evästeitä cookies käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.
OK