Tennis

Tennis lajina ja vedonlyöntikohteena on kasvussa.

Maailman suurimpien tennisturnausten kuten naisten WTA ja miesten ATP-turnausten arvostus on nykyisin huipussaan. Tästä voi kiittää erityisesti turnausten tähtipelaajia, kuten Nadal, Murray, Djokovic, Federer ja tietysti Williamseja ja Marija Šarapovaa. Tennis onkin nykyisin erittäin seurattu ja rakastettu urheilulaji ja siitä on myös luonnollisesti erittäin mielenkiintoista lyödä vetoa.

Vedonlyönnin tekninen kehittyminen live-vetoineen ja netin vedonlyöntisivustojen kehittymisen myötä on lisännyt tennisvedonlyöntiä erittäin paljon viimeisen kymmenen vuoden aikan. Pelien live-streaming -palveluiden kehittymisen ja pelin aikana tehtävien in-play -vetojen tuleminen markkinoille ovat lisänneet vedonlyönnin kiinnostavuutta ja suosiota. Lisäksi pelin luonne (pisteet, setit, pelit ja erät) on tarjonnut vedonlyöjille erittäin mielenkiintoisia uusia vedonlyöntivaihtoehtoja.

yksi tenniskenttätyyppi on nurmikenttä

Turnauksia kuten yllämainitut WTA ja ATP pelataan ympäri maailman ja samaan aikaan voi olla useita turnauksia. Täten tenniksestä kiinnostuneelle on koko ajan jotain seurattavaa ja vedonlyöjälle pelattavaa. Riippuen turnauksesta turnaus voidaan pelata erityyppisillä kentillä. Näitä ovat muun muassa kovapohjainen kenttä, nurmikenttä sekä massakenttä. Näiden ominaisuudet vaihtelevat ja eri kenttätyyppi voi vaatia pelaajalta enemmän vahvuuksia joillain alueilla kuin toinen kenttätyyppi. Tästä syystä vedonlyönti eri pelaajien otteluista on vieläkin mielenkiintoisempaa.

Tärkeimmät tenniskauden turnaukset ovat niin sanotut Grand Slam -turnaukset. Näitä on neljä: US Open, Australian avoin, Ranskan avoin ja Wimbledon. Lisäksi ATP järjestää World Tour -turnauksia sekä ATP-haastajaturnauksia. Viimeksi mainittuja ei yleensä näytetä televisiossa, mutta niitäkin voi seurata striiminä verkossa. Lisäksi tenniksessä luonnollisesti pelataan myös maajoukkuetasolla (Davis Cup) ja olympialaisissa. Eri turnauksia siis riittää yllin kyllin.

Turnausvoittaja

Turnausvoittajasta vedonlyönti on varsin suoraviivaista. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon tiettyjä asioita arvioidessasi pelaajan voittomahdollisuuksia. Esimerkiksi tietyt pelaajat pelaavat paremmin kovapohjaisilla kentillä kuin nurmikentillä. Tämä kannattaa ottaa huomioon silloinkin, kun pelaaja on voittanut jonkun ison turnauksen. Nimittäin eri turnaukset pelataan erilaisilla kentillä. Toiset pelaajat ovat vahvempia hitailla kentillä, kun taas toiset voivat olla suhteellisesti huonompia nurmella pelatessa. Kannattaakin tutkia pelaajan pelihistoriaa ennen kuin lyö vetoa. Pienemmissä turnauksissa parhaiden pelaajien motivaatio ei välttämättä myöskään ole aivan huipussaan.

Ottelun voittaja

Yksittäisistä otteluista vedonlyöminen on toinen suosittu vedonlyöntitapa tenniksessä. Koska pelit (pois lukien moninpelit) ovat yksilöpelejä, on yksilön henkilökohtaisilla ominaisuuksilla, kunnolla ja motivaatiolla paljon suurempi merkitys kuin joukkueurheilussa. Vastikään ollut vamma tai henkilökohtainen motivaatio etenkin pelattaessa pienempiä turnauksia voivat vaikuttaa huomattavasti pelin tulokseen. Hyvin motivoitunut nuorempi lupaus voi hyvinkin yllättää väsähtäneen ja heikommalla motivaatiolla pelaavan teknisesti paremman ja kokeneemman konkarin.

Moninpelit

Tennistä pelataan myös kaksi-vastaan-kaksi moninpelinä. Näitä otteluita voi veikata aivan samoin kuin kaksinpelejä. Pelit on yleensä pelattava oman maan kumppanin kanssa, joten yhdistelmistä tulee usein hyvinkin mielenkiintoisia. Esimerkiksi Brasilian olympialaiset tarjosivat hyvin mielenkiintoista katsottavaa naisten tenniksen nelinpelissä.

Muut vedot tenniksessä

Kuten jalkapallossa ja jääkiekossakin, tarjoavat eri vedonvälittäjät mitä erityyppisimpiä vedonlyöntivaihtoehtoja. Tämä lisää vedonlyönnin monimuotoisuutta ja haastavuutta, mutta tekevät siitä myös huomattavasti mielenkiintoisempaa!

Erävoitot

Useimmat vedonlyöntisivustot mahdollistavat vedon lyömisen ensimmäisen erän voittajasta. Grand Slameja ja Davis Cupia lukuun ottamatta kaikki turnaukset pelataan “paras kolmesta erästä”. Slamit pelataan pitkinä eli paras viidestä asti. Lisäksi pelin lopputuloksesta eli erävoittojen määrästä voi lyödä vetoa (vaihtoehdoista 2-0, 2-1. 1-2 tai 0-2). Pidemmät pelit (=paras viidestä) ovat yleensä arvattavampia, koska heikomman pelaajan on hyvin vaikea voittaa vahvempi kilpakumppani pelkällä onnenkantamoisella.

Pelit tasoituksella

Tämä vedonlyöntimuoto on veikkaus siitä, kumpi voittaa ottelun ottaen huomioon tasoituksen (esim. 2:0). Tasoituksella pelatessa voi veikata altavastaajaa, mutta tämä veikkausmuoto on hyvin haastava eikä sitä voi suositella aloittelijalle.

Pelatut erät ja pelit

Yksi mahdollisuus on lyödä vetoa siitä pelataanko ottelussa 2 erää vai enemmän (alle 2.5, yli 2.5). Tälle yleensä löytyy kerroin aina. Toinen vaihtoehto on veikata pelattavia pelejä. Tämä on yleensä veikkaus tuleeko pelejä yli vai alle 22.5. Voit myös toki veikata pelien määrän parillisuutta tai parittomuuttakin.

Erätasoitus

Erätasoitus on veikkaus, kuka voittaa ottelun erätasoituksen (esim 1.5:0) kanssa. Tämä voi olla mielenkiintoinen vaihtoehto etenkin kokeneemmalle vedonlyöjälle.

Käytämme evästeitä cookies käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.
OK