Valioliiga on vedonlyöjien suosiossa

Englannin Valioliiga on saarivaltion jalkapalloilun pääsarja ja valtavan suosittu myös suomalaisten vedonlyöjien ja penkkiurheilijoiden keskuudessa. Valioliigaa pidetään kenties koko maailman arvostetuimpana jalkapallosarjana ja se tarjoaa myös vedonlyöjille paljon viihdettä ja jännittäviä pelikohteita kaudesta toiseen.

Valioliiga sarjataulukko on tarkan seurannan kohteena ympäri maailman ja tälläkin kaudella kamppailu mestaruudesta käy äärimmäisen tiukkana sarjataulukon kärjessä Arsenalin, Liverpoolin sekä Manchester Cityn kesken. Tässä artikkelissa tutustumme seuraavaksi hieman tarkemmin siihen, millaisia vedonlyöntimahdollisuuksia Valioliiga tarjoaa ja miltä kauden 2023-2024 loppuhuipennus vaikuttaa.

Valioliigan mestaruustaisto käy kuumana

Englannin Valioliigassa mestaruus ratkaistaan vuosittain sen perusteella, mikä joukkue kerää eniten pisteitä kauden aikana. Mitään pudotuspelejä ei mestaruuden suhteen pelata, joten Valioliiga sarjataulukko on avainasemassa ratkaistessaan mestarin suoraan. Muutaman edelliskauden aikana on nähty jännitysnäytelmiä aivan kauden lopussa, sillä esimerkiksi kaudella 2021-2022 Manchester City voitti mestaruuden vain pisteen erolla Liverpooliin ja sarjataulukon kärkitila ratkesi vasta aivan vihonviimeisellä ottelukierroksella.

Manchester City onkin dominoinut Valioliigaa viime vuosina, sillä manchesterilaiset ovat vieneet liigan mestaruuden peräti viisi kertaa viimeisten kuuden vuoden aikana. Kuluvalla kaudella liigan mestaruustaiston asetelmat vaikuttavat erittäin herkullisilta ennen viimeisiä ottelukierroksia. Valioliiga sarjataulukko osoittaa, että sekä Arsenalilla, Liverpoolilla että Manchester Cityllä on mahdollisuudet mestaruuteen. Kaksi ensin mainittua ovat tosin alkaneet osoittaa epävarmuuden merkkejä liigan ratkaisuhetkillä pudottaen pisteitä vastustajille, joten City on kenties suurin mestarisuosikki myös kaudella 2023-2024.

Liigan häntäpäässä putoamistaistelu käy myös kiivaana. Nelikosta Sheffield United, Burnley, Luton Town ja Nottingham Forest kolme joutuu ensi kaudella hakemaan vauhtia sarjaporrasta alempaa Mestaruussarjan puolelta, mutta vasta kauden ratkaisupelit näyttävät sen kuka nelikosta onnistuu vielä pelastamaan nahkansa.

Vedonlyönti Valioliigasta

Valioliiga on ollut vedonlyöjien suosikkikohteita ympäri maailman vuosikymmenestä toiseen. Liigaan onkin tarjolla laajasti erilaisia pelikohteita. Eräs kaikkein yleisimmistä ja myöskin suosituimmista vedonlyöntitavoista ovat perinteiset 1X2-pelikohteet. Tämän vedonlyönnin muodon ymmärtävät helposti myös aloittelijat, joten se onkin monien ensikosketus Valioliigan vedonlyönnin maailmaan. 1X2-vedot toimivat siten, että vedonlyöjä laittaa rahansa merkille 1, mikäli uskoo ottelun kotijoukkueen vievän voiton. Jos tasapeli taas vaikuttaa todennäköiseltä, on valinta merkki X. Vierasjoukkueen voittoa puolestaan pelataan valitsemalla merkki 2.

Valioliigan vedonlyönti ei kuitenkaan rajoitu pelkästään perinteisiin 1X2-kohteisiin. Liigassa voi lyödä vetoa myös otteluiden lopputuloksista, maalimääristä ja maalintekijöistä. Tarjolla ovat kertoimet myös keltaisten ja punaisten korttien määristä, kulmapotkuista, rajaheitoista sekä lukuisista muista pelitapahtumiin liittyvistä pelikohteista. Ei sovi unohtaa myöskään voittajavetoja, joissa veikataan luonnollisesti sitä mikä joukkue on Valioliiga sarjataulukko -piikkipaikalla kauden lopussa.

Tasoitusvedot suosiossa

Myös handicap-, eli niin sanotut tasoitusvedot ovat suosittuja Valioliigan vedonlyöntikohteita. Handicap-kohteissa tasoitetaan eri joukkueiden välisiä tasoeroja antamalle suosikkijoukkueelle kertoimissa tasoitusta altavastaajaa vastaan. Käytännössä tämä tapahtuu useimmiten niin, että toiselta joukkueelta ikään kuin ”vähennetään” muutama maali kertoimissa.

Mietitään esimerkiksi tilannetta, että Manchester City isännöi Sheffield Unitedia. Manchester Cityn handicap saattaa olla kertoimissa esimerkiksi -2, mikä tarkoittaa että ottelun lopputuloksessa Cityn tekemistä maaleista vähennetään 2 kappaletta. Cityn voittaessa ottelun 3-1 huomioidaan handicap-vedossa tulos 1-1, joten manchesterilaisten tulisi voittaa 4-1, että kyseinen tasoitusveto kotivoitolle voittaa. Tasoitusvedot ovat hyvä valinta erityisesti silloin, kun joukkueiden erot ovat suuret ja perinteisen vedonlyönnin kertoimet suosikille olisivat muutoin erittäin pienet.

Vetovihjeistä uusia ideoita

Mikäli vedonlyönti kiinnostaa, kannattaa tarkistaa ajankohtaiset veikkaus vihjeet Valioliigaan. Vihjeistä pääsevät hyötymään niin hieman kokeneemmatkin vedonlyöjät kuin täydelliset vasta-alkajatkin. Veikkaus vihjeet tuovat varmasti aivan uusia näkökulmia ja ideoita vedonlyöntiin, mutta vetoa lyödessä kannattaa kuitenkin aina noudattaa malttia ja vastuullisuutta

Käytämme evästeitä cookies käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.
OK